KPN doet via Everest bod op EuroWeb

KPN heeft via dochter Everest Acquisition een bod gedaan van ongeveer 10,5 miljoen dollar op de resterende aandelen van EuroWeb. Dat bedrijf biedt onder meer internetservices aan in Oost-Europa.

 
Op dit moment is EuroWeb al voor ongeveer 53 procent in bezit van KPN. Mocht het bod van KPN succesvol zijn, dan voegt KPN Everest en EuroWeb samen en wordt EuroWeb International van de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq gehaald.
 
EuroWeb is de houdstermaatschappij van vier internetaanbieders voor de zakelijke markt in Hongarije, Slowakije, Roemenië en Tsjechië. KPN is op dit moment voor ongeveer driekwart actief in het Hongaarse Pantel, maar het concern heeft eerder al aangegeven zich te willen concentreren op drie kernmarkten: Nederland, België en Duitsland. Vandaar dat de aankoop van het EuroWeb-belang eerder lijkt op een voorbereiding voor het afstoten van EuroWeb.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.