KPN koopt i-mode-toestellen van Nec

KPN Mobile heeft met het Japanse Nec een definitieve overeenkomst gesloten voor de aanschaf van dual browser toestellen. Deze telefoons zijn zowel geschikt voor het verwerken van Wap- als i-mode-content.

De mobiele telefoons, die Nec speciaal voor KPN Mobile heeft ontwikkeld, zijn uitgerust met een 4,8 centimeter kleurenscherm dat kan worden in- en uitgeklapt. Met de toestellen kunnen onder meer e-mails worden verstuurd en spelletjes worden gespeeld.
 
Vorige week maakte The Wall Street Journal er al melding van dat KPN meer dan tienduizenddual browser-toestellen aan gaat schaffen bij Toshiba. Door de aanschaf van de i-mode-toestellen hoopt KPN de introductie van i-mode in zijn kernmarkten - Nederland, België en Duitsland - te versnellen. KPN start in het voorjaar met de levering van i-modediensten aan zijn in totaal 13,7 miljoen klanten. De beschikbaarheid van de Wap-/i-modetoestellen gold tot dusverre nog als een knelpunt bij de introductie.
 
Het is nog niet duidelijk waar dedual browser-toestellen van Nec zullen worden geproduceerd. Nec gaf eerder deze maand aan dat het plan is in Europa fabrieken te openen voor de productie van gsm-toestellen.Volgens Nec wil het dichter in de buurt zitten van potentiële kopers van de toestellen. Tegelijkertijd heeft it-concern aangegeven dat het zwaartepunt van de activiteiten in Japan blijft liggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.