Asml ontkent inbreuk Nikon-patenten

Chipmachinefabrikant Asml ontkent de beschuldigingen van het Japanse Nikon over de vermeende inbreuk op zijn patenten in alle toonaarden.

Volgens Asml heeft het op geen enkele van de zeven door Nikon vermelde patenten inbreuk gepleegd. De Veldhovense chipmachineproducent is bovendien van mening dat alle genoemde patenten van Nikon ongeldig zijn en heeft dat de Amerikaanse International Trade Commission (ITC) in een brief laten weten. Volgens topman Doug Dunn is Asml na onderzoek tot de conclusie gekomen dat de geclaimde patenten van Nikon 'ongeldig zijn en dat er geen inbreuk op is gepleegd'.
 
Nikon diende op 21 december vorig jaar een klacht in bij de ITC over de vermeende inbreuk op een aantal van zijn chipmachine-patenten.
 
Het juridische gesteggel komt op het moment dat Asml, samen met de Japanse concurrenten Canon en Nikon, in de markt is voor een nieuwe omvangrijke order van 's werelds grootste chipproducent Intel. Via de overgenomen Silicon Valley Group (SVG) mag Asml inmiddels ook Intel tot zijn klantenkring rekenen. Daarvoor deed de Nederlandse chipmachinefabrikant al uitgebreid zaken met bedrijven als Advanced Micro Devices en Micron.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.