Forrester: 'Harde klappen it Benelux'

Omdat 60 procent van de it-business in de Benelux afhankelijk is van export, zal de crisis in de VS zijn weerslag hebben in de lage landen.

Dat voorspelt onderzoeksbureau Forrester Research, dat eveneens heeft berekend dat de Benelux na Duitsland de grootste klappen zal krijgen in de it-industrie. Er is ook goed nieuws: in 2004 zal de it-industrie in de Benelux weer opveren.
 
Over geheel Europa zal de groei in de it-bestedingen dit jaar terugvallen naar 0,7 procent, aldus Forrester. In 2004 zal er sprake zijn van een groei van zo'n 7 procent. "Ondanks de economische eenheid in Europa, heeft de it-sector hier niet de flexibiliteit die nodig is om snel terug te veren in de dubbele groeicijfers, na de dip in 2001. De it-sector in de VS is wél zo flexibel", zegt Charles Holmes, senior analist bij Forrester.
 
In het Verenigd Koninkrijk zal de sector zich het snelst herstellen, zo voorspelt Forrester. De terugval in 2001/2002 is in Groot-Brittannië ook kleiner dan in de rest van Europa. Het herstel van de Duitse it-economie zal iets langer gaan duren; pas in 2005 wordt het niveau verwacht van bloei-jaar 2000. Maar met een it-sector ter waarde van vijftig miljard euro blijft Duitsland na het Verenigd Koninkrijk wel de tweede it-markt in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-01T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.