UPC krijgt respijt van zijn banken

De noodlijdende kabelaar UPC krijgt van de banken tot 3 juni de tijd om aan zijn renteverplichtingen op obligaties ter waarde van 113 miljoen euro te voldoen.

UPC krijgt door het uitstel de gelegenheid om met de obligatiehouders verder te onderhandelen over de sanering van de schulden. Als de banken, waaronder ABN Amro en JP Morgan, hadden vastgehouden aan het terugvorderen van hun eerder verstrekte kredieten aan UPC, die rond de 3,2 miljard euro liggen, dan was de kabelaar zo goed als failliet geweest.
 
Het inmiddels naar de Midkap 'gedegradeerde' UPC staakte begin februari de afdracht van rentebetalingen op obligaties, met als motief dat het eerst zijn schuldsanering wilde afhandelen. Daartoe wil de kabelaar in totaal 7,5 miljard aan obligaties in gewone aandelen omwisselen.
 
UPC kampt al sinds lange tijd met financiële zorgen. In september vorig jaar plaatste Euronext Amsterdam de kabelaar vanwege zijn wankele vermogenspositie op het strafbankje van de beurs.
Het negatief eigen vermogen bedroeg op dat moment 740 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.