'Ict komt er weer langzaam bovenop'

De wereldwijde markt voor informatie- en communicatietechnologie klimt langzaam maar zeker uit het dal.

Dit is de conclusie van het in Frankfurt gestationeerde European Information Technology Observatory (Eito). De handelsorganisatie heeft over het afgelopen jaar een groei gemeten van de ict-markt van 4,4 procent, het laagste groeicijfer sinds 1993. Maar voor dit jaar voorspelt de Eito een toename van de ict-bestedingen met 6,6 procent naar 2,4 triljoen euro. Daarna zal de groei doorzetten naar 9,8 procent in 2003.
 
Een jaar geleden ging de Eito er nog vanuit dat de groei over 2001 zou uitkomen op 9,6 procent, hetgeen al fors minder was dan de 13 procent die over 2000 werd geboekt. Maar de organisatie had daarbij geen rekening gehouden met de sterke terugval in zakelijke ict-bestedingen en de aanslagen van 11 september.
 
De belangrijkste aanjager voor het aarzelende vertrouwen in ict-bestedingen zullen de Verenigde Staten zijn. Hier bedroeg de groei het afgelopen nog slechts 0,5 procent. Maar deze zal volgens de Eito toenemen naar 5,1 procent dit jaar en 9,4 procent in 2003. De West-Europese markt groeit dit jaar naar verwachting met 5,4 en volgend jaar met 7,8 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.