Aino wil via ontslagen uit het rood komen

Automatiseringsbedrijf Aino moest over het afgelopen jaar een nettoverlies incasseren van 5,6 miljoen euro.

Over 2000 haalde Aino nog een nettowinst binnen van 4,4 miljoen euro. De omzet van Aino daalde over het afgelopen jaar met 17,6 procent naar 72 miljoen euro. Het nettoverlies hing onder meer samen met de last van 2,5 miljoen euro die onder meer werd genomen voor het aangevraagde collectieve ontslag voor honderd medewerkers. Overigens heeft een aantal werknemers bij het regionaal arbeidsbureau in Amersfoort hun ontslag met succes weten aan te vechten.
 
Vorig jaar december maakte de automatiseerder al bekend dat het 16 procent van zijn zevenhonderd vaste medewerkers zou schrappen. Een en ander betekent dat er voor april 2002 honderd medewerkers bij het it-bedrijf op straat komen te staan. Aino gaat al enige tijd gebukt onder slechte resultaten als gevolg van de terugvallende vraag naar it-producten en -diensten.
 
Ceo René de Vos gaat ervan uit dat Aino dit jaar weer uit het rood komt. De Vos denkt dit met name te kunnen bereiken door de beoogde saneringen en de bundeling van een aantal vestigingen in een nieuw hoofdkantoor in Houten, ten zuiden van Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.