Abfab mag niet meer spammen van rechter

De rechtbank in Amsterdam heeft mediabedrijf Adbfab verboden nog langer de abonnees van internetaanbieder Xs4all met ongevraagde reclame te bestoken. De dwangsom is vijftig euro per e-mail-bericht.

Xs4all noemt het vonnis 'een goede stap in de strijd tegen spam'. "Hoewel dit vonnis alleen geldt voor Abfab, zijn de overwegingen evengoed toepasbaar op alle andere verzenders van spam. Wij hopen dan ook dat dit vonnis een duidelijk signaal vormt dat spam aan alle klanten van Xs4all onrechtmatig is."
 
De rechter: "De vraag of het ongevraagd toezenden van grote hoeveelheden reclameberichten via e-mail als 'spam' of als 'electronic direct marketing' moet worden aangeduid, is in dit geschil niet relevant. Voorshands wordt geoordeeld dat Xs4all een dergelijk verbod (op het verzenden van spam) oplegt aan haar eigen klanten, zij ook, aangezien zij geen wettelijke vervoersplicht heeft, aan derden, zoals Abfab, kan verbieden via haar systemen ongevraagd reclameberichten te zenden aan haar klanten. Reeds op deze grond is de gevraagde voorziening toewijsbaar."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-08T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.