Internet van verbazingwekkend naar bruikbaar

Het gebruik van internet is verschoven van 'een verbazingwekkend fenomeen' naar iets dat mensen beschouwen als een nuttig stuk gereedschap. Dat blijkt uit de jongste resultaten van het Pew Internet and American Life Project.

Deze organisatie doet voortdurend onderzoek naar het gebruik van internet binnen de Amerikaanse samenleving. Eind vorig jaar meldde het bedrijf dat, terwijl de kerken leeglopen, velen een religieuze verbintenis met anderen zoeken op internet.
 
Het gebruik van e-mail is veranderd. Niet meer elke dag een kattebelletje naar familie of vrienden. De frequentie is afgenomen, maar de inhoud is serieuzer. "Ik denk dat dat komt, doordat de sociale netwerken van mensen - evenals hun professionele netwerken, trouwens - zich meer en meer online afspelen", vemoedt Pew-onderzoeker John Horrigan.
 
Hij meent dat mensen in elk geval vermoeden dat hun e-mail niet door onbevoegden wordt gelezen. En dat zij daarom hun hartsgeheimen aan het toetsenbord toevertrouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-08T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.