Oasis: XML-standaard voor biometrie

Oasis heeft een technische commissie samengesteld die zich buigt over een XML-standaard voor biometrie. Iedereen die belangstelling heeft, kan zich nog aanmelden voor deelname.

 
Oasis is een onafhankelijk orgaan dat zich inzet voor verspreiding en verbetering van de uitwisselingstaal XML. Onlangs heeft de organisatie aangekondigd encryptiemogelijkheden aan de taal toe te voegen. Nu richt zij haar pijlen op de biometrie.
 
De XML Common Biometric Format (Xcbf) gaat informatie beschrijven waarmee de identiteit van iemand is vast te stellen, gebaseerd op menselijke karakteristieken als DNA, vingerafdrukken, irisscans en de handgeometrie. Xcbf kan dan worden gebruikt om iemand al dan niet toegang te geven tot documenten of applicaties.
 
"Biometrie in essentie is 'wat je bent' en komt in de plaats van 'wat je weet', zoals PIN-codes, en is een goede aanvulling op 'wat je hebt', zoals paspoorten of identiteitspassen", verklaart Phillip Griffin van Griffin Consulting, de voorzitter van de Oasis' nieuwe technische commissie. "Bestaande biometrische standaarden gebruiken binaire coderingsformaten en vormen daarmee een ernstige belemmering om ze te gebruiken in XML-systemen en -applicaties. Xcbf komt met een standaard manier om biometrische functies te benutten met gebruikmaking van XML."
 
Meer informatie is te vinden ophttp://www.oasis-open.org/join.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-08T00:00:00.000Z Teus Molenaar