Dell: Netwerkserverdivisie Europa uitbreiden

Computerfabrikant Dell wil serieus werk maken van de Europese markt voor netwerkserverproducten en breidt daarom zijn Europese staf flink uit.

Met name het aantal technische consultants in Europa zal fors toenemen, zo laat Russel Holt, Dells vice-president Enterprise Systems, weten. Die technische consultants moeten de Europese klanten gaan helpen bij het ontwerpen en inrichten van nieuwe computer- en disk-opslagprojecten.
 
Een groter marktaandeel in Europa is voor Dell de enige manier om op wereldschaal de marktleider te worden in de netwerk-servermarkt. Die nummer-één-positie is nu nog in handen van Compaq. In de VS is Dell Compaq in deze markt allang voorbijgestreefd (28 procent tegenover 25 procent marktaandeel), maar in Europa blijft Dell steken op een 'magere' 10 procent. Wereldwijd heeft Compaq momenteel 26,4 procent van de netwerkservermarkt in handen. Dell is de nummer twee met een marktaandeel van 19,2 procent.
 
De tijd is echter rijp voor een Europees offensief, zo redeneert Dell. Onlangs sloot de onderneming namelijk een overeenkomst met data-opslagontwikkelaar EMC, waardoor Dell nu de EMC-opslagproducten kan aanbieden in één pakket met de eigen servers. Holt verwacht dat dit gecombineerde product zó aantrekkelijk is voor de Europese klanten, dat Dells marktaandeel bijna automatisch omhoog zal schieten. Maar daarvoor moet Dell wel in staat zijn om voldoende technische ondersteuning te bieden. Vandaar de versterking van de technische staf in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-11T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.