Nederlands Ict-forum begint werkzaamheden

Het Ict-forum, waarvan de oprichting in oktober vorig jaar al door de ministeries van EZ en OC&W was aangekondigd, is zijn werkzaamheden begonnen.

Het forum zal zich bezighouden met het bevorderen van ict-onderzoek en ict-innovatie met de bedoeling de Nederlandse positie op dit gebied te versterken. Voorzitter van het Ict-forum is Paul 't Hoen, voorheen werkzaam als vice-president Strategie bij Lucent Technologies en momenteel onder meer commissaris bij SNT en bestuurslid van het Rathenau Instituut. In het Ict-forum zijn zowel kennisinstellingen als het bedrijfsleven vertegenwoordigd.
 
De instelling van het Ict-forum vloeit voort uit de aanbevelingen van de commissie le Pair, die de regering juni vorig jaar adviseerde over de toekomst van ict-onderzoek in Nederland. De ministeries van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen willen dat het forum jaarlijks visies en ambities formuleert die richtinggevend zijn op het gebied van ict-onderzoek en ict-innovatie. Als het aan de ministeries ligt, moet Nederland kunnen blijven concurreren op ict-gebied en moet het op sommige terreinen zelfs een voorhoederol krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-11T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.