It-sector gekrompen, telecomsector gegroeid

De Nederlandse it-sector is in 2001 gekrompen van 11,46 miljard euro naar 11,28 miljard euro. Daar staat een groei van de telecomsector met 5,7 procent tegenover.

Dit blijkt uit de jaarlijkse ICT Marktmonitor van Nederland-ICT, waarin onder meer verslag wordt gedaan van de trends en cijfers over het afgelopen jaar en prognoses worden afgegeven voor het huidige jaar. Voor 2002 wordt voor de gehele ict-sector - dus de it- en telecomsector samen - een groei van circa 3 à 4 procent voorspeld, tot een maximum van 27 miljard euro.
 
De Fenit-leden hebben over het afgelopen jaar betere resultaten laten zien dan de markt voor eindgebruikers. Voor de laatste daalde de omzet met 1 procent, terwijl de omzet van de Fenit-leden over 2001 nog steeg met 2,7 procent naar 11,66 miljard euro.
 
Ook de Fenit-dienstverleners wisten over het afgelopen jaar beter te presteren dan het gemiddelde, met een groei van 7,7 procent. Landelijk moest de markt voor it-dienstverlening een omzetterugval van 7,6 procent incasseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.