Kamer hekelt lokale en regionale e-overheden

Vele gemeenten, de provincies en de politie moeten zich meer inspannen om zich tot e-overheid te ontwikkelen. Nederland is met elektronische dienstverlening in Europa slechts middenmoter, terwijl de ambities vier jaar geleden gericht waren op een koploperspositie.

Over vier jaar moet niet 75 procent van de dienstverlening digitaal, zoals de regering nu wil, maar 100. Aldus een brede opvatting in de Tweede Kamer, die vorige week met minister Van Boxtel sprak over het actieprogramma elektronische overheid. Dat de overheid haar streven de dienstverlening voor een kwart digitaal aan te bieden niet zoals beoogd eind 2002 realiseert, maar dit al vorig najaar deed, is te danken aan het rijk, dat al op de helft zit. Gemeenten scoren 17 procent, de politie 8 en provincies 0. "Is men daar zo achterlijk dat men nog niet met computers werkt", vroeg Olga Scheltema (D66).
 
Ook Oussama Cherribi (VVD), Marja Wagenaar (PvdA) en Joop Wijn (CDA) uitten hun ongenoegen. Van Boxtel wil kneusjes in een 'veegactie' gratis advies-uren geven. Cherribi stuur liever een brigade 'whizzkids' annex 'aanjagers' langs gemeenten. Wijn meent dat Van Boxtel opleidingen moet organiseren.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 15 maart 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Politie

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-15T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.