Lycos Europe snijdt opnieuw in personeel

Lycos Europe gaat in een nieuwe saneringsronde nog eens tweehonderd werknemers ontslaan.

Op die manier hoopt het officieel in Nederland gevestigde internetportaal het vierde kwartaal van dit jaarbreak even te kunnen draaien . Door de extra sanering komt het totale aantal personeelsleden bij Lycos Europe tegen de zomer op negenhonderd. Verwacht wordt dat de meeste ontslagen in Duitsland zullen vallen waar het leeuwendeel van de technische staf is gevestigd.
 
Vorig jaar oktober kondigde Lycos Europe al aan dat het driehonderd mensen zou ontslaan. Deze bezuinigingsoperatie zou het internetportaal twintig miljoen euro per kwartaal opleveren.
 
Net als de concurrerende internetportalen heeft ook Lycos Europe bijzonder veel last van de zwakke (online) advertentiemarkt. Het bedrijf, dat voor bijna 30 procent in handen is van Bertelsmann en voor ongeveer eenzelfde percentage onderdeel is van Terra Lycos, leed over het afgelopen boekjaar een verlies van 67,5 miljoen euro. De omzet nam vergeleken met het jaar ervoor met 20 procent toe naar 68,8 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.