Bell South doet KPN-belang van de hand

Bell South, de op twee na grootste lokale telecommer in de VS, heeft zijn volledige belang van 9,42 procent in KPN verkocht. Opbrengst: 1,2 miljard euro.

De verkoop van het belang komt niet onverwacht. Bell South had al eerder aangegeven dat het zich wilde terugtrekken uit Europa, om zich behalve op zijn thuismarkt te kunnen concentreren op de Zuid-Amerikaanse markten.
 
Met de transactie is er definitief een einde gekomen aan de relatie tussen KPN en het Amerikaanse telecomconcern. Bell South verkreeg zijn aandeel in de Nederlandse telco eind januari in ruil voor zijn deelname van 22,5 procent in E-Plus. Daardoor kon KPN de volledige zeggenschap krijgen over zijn Duitse mobiele dochter.
 
KPN nam in 1999 een belang van ruim circa 77,5 procent in E-Plus. Bell South ontving toen opties om zijn belang van ongeveer 22,5 procent in het Duitse mobiele belbedrijf op termijn om te zetten in aandelen KPN en KPN Mobile. Bell South besloot op dat moment als tegenprestatie de bestaande warrant op KPN-aandelen - het recht om over een bepaalde periode tegen een bepaalde prijs nieuwe aandelen in te kopen - over te dragen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.