Consumenten houden hand op online-knip

Online consumenten zijn minder bereid in de buidel te tasten voor internetcontent dan anderhalf jaar geleden.

Dit blijkt uit een onderzoek van Jupiter Media Metrix. Volgens het onderzoeksbureau was in augustus 2000 nog 45 procent van de volwassen online consumenten bereidt om te betalen voor content, zoals nieuws, muziek, spelletjes en videoclips. Maar volgens de laatste meting is dit percentage teruggevallen naar 42 procent.
 
Tegelijkertijd kiezen online aanbieders, zoals Yahoo en AOL, er steeds vaker voor om tarieven in te voeren voor internetcontent. Een van de belangrijkste redenen daarvoor zijn de krimpende advertentie-inkomsten.
 
Toch bespeurt Jupiter Media Metrix ook een lichtpuntje. Door de steeds grootschaliger introductie van breedband, wordt het nemen van een abonnement op online content, zoals muziek, spelletjes en video op aanvraag, steeds aantrekkelijker. Volgens het onderzoeksbureau zullen de inkomsten uit internetcontent met name daardoor de komende jaren toch toenemen: van 1,4 miljard dollar dit jaar naar 5,8 miljard dollar in 2006.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.