Philips sluit miljardendeal met Dell

Philips en Dell hebben een overeenkomst gesloten voor de wederzijdse levering van onder meer lcd-schermen en pc's. Dit contract geldt voor vijf jaar en heeft een geschatte maximumwaarde van 5,5 miljard euro.

De Nederlandse elektronicaproducent levert reguliere monitoren, lcd-schermen, opslagapparaten, netwerkelektronica en andere componenten aan de Amerikaanse pc-leverancier. Die zal op zijn beurt Philips voorzien van computerapparatuur. Dell krijgt dan ook de rol van wereldwijde voorkeursleverancier van industriestandaard servers, opslagapparaten, werkstations en pc's.
 
Verder zal Dell een reeks pc-randapparatuur van Philips, zoals cd- en dvd-branders, aanprijzen en verkopen aan zijn klanten. Ook werken de twee ondernemingen voortaan samen aan technologie-planning, voorraadketenbeheer, marketing en het ontwikkelen en neerzetten van standaarden voor optische data-opslag.
 
Philips schat dat het contract een maximale waarde heeft van 5,5 miljard euro. Dit is gebaseerd op een jaarlijkse omzetgroei van 25 procent uit deze overeenkomst. De twee nieuwe partners hebben de financiële voorwaarden van de samenwerking niet onthuld.
 
Volgens Philips-topman Gerard Kleisterlee is de alliantie "een verder bewijs dat Philips steeds verder transformeert in een snelgroeiend technologisch concern, waarbij toegevoegde waarde wordt gevonden op de terreinen van beeldschermen, connectivity en opslag." Kleisterlee noemde de samenwerking met Dell "een opwindende propositie, niet alleen op het terrein van technologie maar ook op het gebied van de marketing, en dan vooral in de Verenigde Staten".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Goed nieuws!
Een zeer tevreden Dell en Philips "consumer"!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker / Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.