KPN niet eens met beschuldiging EC

KPN Telecom brengt volgens de Europese Commissie te hoge tarieven in rekening voor het bellen van een vaste naar een mobiele telefoon.

De EC heeft het telecomconcern formeel beschuldigd van overtreding van de Europese regelgeving. In een reactie heeft KPN aangegeven dat zijn tarieven voor het bellen van een vaste naar een mobiele telefoon tot de laagste van Nederland behoren, en dat deze in lijn zijn met de tarieven die elders in Europa worden gehanteerd. De telecommer zegt het in een verklaring dan ook 'onjuist' te vinden dat 'deze zaak is geselecteerd'.
 
KPN verklaart verder dat de aanklacht van de EC is gebaseerd op een 'specifieke interpretatie' van een paar KPN-diensten. Daarbij zijn volgens het telecomconcern niet alle facetten van de diensten meegewogen.
 
Over twee maanden komt de Europese Commissie met een definitief oordeel. KPN zegt erop te vertrouwen dat het in die periode een 'adequate verklaring' voor zijn tarievenbeleid voor vaste naar mobiele telefoonlijnen kan geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.