Eind 2003 herstel Europese it-bestedingen

Het moment dat Europese ondernemingen weer meer gaan uitgeven aan it schuift steeds verder op. Niet eind dit jaar, maar pas eind volgend jaar zal het verwachte herstel optreden

Dit blijkt uit de nieuwste prognoses van Gartner Dataquest. Het it-researchbureau ondervindt dat steeds minder bedrijven beknibbelen op hun it-budgetten voor dit jaar, maar een echte groei zit er voor 2002 nog niet in.
 
Volgens Gartner moet er voor dit jaar in Europa rekening worden gehouden met een groei van maximaal 4,4 procent, wat ongeveer in overeenstemming is met het gemiddelde inflatiepercentage. Per saldo bedraagt de groei dit jaar dus nul.
 
Gartner bespeurt ook een verandering in het bestedingspatroon. Met name de grote Europese ondernemingen besteden minder aan hardware en infrastructuur en meer aan integratie, ofwel de aanleg van verbindingen tussen diverse systemen die de afgelopen jaren zijn geïnstalleerd. Volgens Gartner betekent dit, dat met name hardware-, telecomonderdelen- en netwerkproducenten ook de komende twaalf maanden moeilijke tijden tegemoet gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.