Centric wil aantrekkingskracht vergroten

Centric Holding gaat zijn dochter Centric KSI 'opwaarderen' met onderdelen die nu nog onder de niet-beursgenoteerde holding vallen. Daarbij gaat het om onderdelen als de ict-dienstverlening aan de banken ING en Fortis.

Volgens Het Financieele Dagblad wordt de voorgenomen overheveling gezien als een verdere stap naar de beursnotering van de hele Centric Holding. De maatregel moet het kwakkelende fonds aantrekkelijker maken voor beleggers, aldus de zakenkrant.
 
Centric KSI ontstond vorig jaar uit een overname door Centric-dochter Multihouse van het verlieslijdende KSI. Centric KSI boekte over het afgelopen jaar een minieme winst van 279 duizend euro op een omzet van 41,6 miljoen euro. Over het vierde kwartaal, het kwartaal dat KSI voor het eerst meewoog in de jaarcijfers van de Centric Holding, leed het een verlies van 657 duizend euro.
 
De onderneming hoopt door de overheveling van de financiële ict-dienstverleningsactiviteiten aan schaalgrootte te winnen, aldus het FD, waardoor het meer kans heeft om op de shortlist bij grote uitbestedingsprojecten te belanden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.