Startschot i-mode Nederland op 18 april

Ruim vier weken na de start in Duitsland via mobiele dochter E-Plus, kan de Nederlandse gebruiker op 18 april kennismaken met de i-modeservice van KPN Mobile.

Vanaf de introductiedatum is i-mode te koop bij circa 340 winkels van Primafoon, BelCompany en The Phonehouse. Volgens KPN zullen meerdere ketens volgen. Het eerste i-modetoestel dat in de schappen ligt is de N2I1 van de Japanse producent Nec. Dit toestel wordt in combinatie met een voice- en data-abonnement verkocht. Het toestel is verkrijgbaar vanaf 199 euro, afhankelijk van het type voice- en data-abonnement dat wordt gekozen. In de tweede helft van dit jaar komt het tweede i-modetoestel, de Toshiba TS2li, op de markt.
 
Een van de belangrijkste pluspunten van i-mode is dat de gebruikeralways onis. Hij hoeft dus niet elke keer in en uit te loggen en betaalt voor de hoeveelheid verzonden en ontvangen data en niet voor de duur van de verbinding. Via i-mode kan de gebruiker onder meer nieuws bekijken, beurskoersen volgen, files opvragen, foto's bekijken en routes plannen. Behalve bellen en sms-en kan er met i-mode ook mobiel ge-emaild worden.
 
KPN Mobile heeft inmiddels contentafspraken met meer dan vijftig nationale en internationale partners gesloten. Voor de introductie van i-mode werkt KPN Mobile nauw samen met de strategische partner NTT Docomo, de Japanse uitvinder van i-mode. Inmiddels telt i-mode in Japan 32 miljoen gebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.