New Skies sluit Europese contracten

Het satellietcommunicatiebedrijf New Skies Satellites gaat via haar nieuwe satelliet NSS-7 voice- en datadiensten leveren aan tenminste twee Europese telco's.

New Skies, met het hoofdkantoor in Den Haag, heeft daartoe een overeenkomst getekend met Telenor en CPR Marconi. Verder heeft het ook met de Albanese internetaanbieder ABCom een contract afgesloten voor het gebruik van ip- en telecom-ruimte op de satelliet.
 
Op 16 april wordt de NSS-7 gelanceerd vanuit Frans Guyana. Het is de eerste nieuwe kunstmaan van New Skies sinds het bedrijf in 1998 werd opgericht. De bestaande satellieten van de onderneming werden overgenomen van andere bedrijven. De NSS-7, die boven de Atlantische Oceaan komt te hangen, is ontworpen als een vervanger van de NSS-803 en de NSS-K. Laatstgenoemde wordt gebruikt voor de doorgifte van tv- en internetdiensten en de 803 wordt vooral ingeschakeld voor video- en dataverkeer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-05T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.