Lagere bijdrage LG aan Philips-joint venture

LG Electronics investeert over het eerste kwartaal van dit jaar aanzienlijk minder geld in de joint venture met Philips.

Volgens Het Financieele Dagblad investeert het Zuid-Koreaanse bedrijf over het eerste kwartaal niet 125 miljoen in de LG Philips Displays-joint venture - zoals eerder was afgesproken - maar honderd miljoen dollar. De reden voor de beperking van de investering is niet bekend. Volgens Philips zijn de financiële injecties nodig, omdat LG Philips Displays 'zwaar getroffen is door de economische teruggang'.
 
Een woordvoerder van Philips verklaart in het FD niet op de hoogte te zijn van de plannen die een woordvoerder van het LG in eerste instantie tegenover persbureau Bloomberg uit de doeken deed. "Wij houden vast aan de afspraak zoals die destijds is gemaakt. Dat betekent fifty-fifty."
 
LG leed over het vierde kwartaal van vorig jaar een verlies van om en nabij de 162 miljoen euro. Bij joint venture LG Philips Display werken wereldwijd 36 duizend personeelsleden, verspreid over veertien landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.