Online bestedingen nemen met driekwart toe

De online consumentenbestedingen zijn vorig jaar met 72 procent toegenomen naar 554 miljoen euro.

Dit blijkt uit de 'Online Shopping Monitor 2001/2002' van onderzoeksbureau Blauw Research. De cijfers zijn nog gunstiger dan de uitkomsten van de eRetailing Monitor die het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) amper een week geleden publiceerde.Volgens deze cijfers ging er vorig jaar voor 320 miljoen euro over de online toonbank, een stijging van 50 procent.
 
Volgens het onderzoek van Blauw, dat in samenwerking met Thuiswinkel.org en met de medewerking van de belangrijkste online retailers tot stand is gekomen, is over de laatste helft van 2001 sprake geweest van een sterke groei in het aantal online kopers: van 1,4 naar twee miljoen. Daarnaast toont het onderzoek aan dat de online klanten in toenemende mate tevreden zijn over de verleende service van de internetretailers. Het aantal klachten over het bestelproces en de levering van de goederen neemt steeds verder af.
 
Het online reissegment blijkt het afgelopen jaar de sterkste groei te hebben doorgemaakt: met 131 procent naar een omzet van 210 miljoen euro. Ook het kledingsegment blijft sterk groeien: met 161 procent naar zestig miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.