Energis: 'Internetverkeer blijft bestaan'

Begin dit jaar schaarde het van oorsprong Britse Energis zich in het rijtje telco's dat niet in staat is om aan zijn bankverplichtingen te voldoen. Het uit de energiesector voortgekomen bedrijf zoekt overnamekandidaten voor zijn activiteiten in Nederland en andere Europese landen of voor een volledige acquisitie.

Vorige week werd Colt Telecom als mogelijke overnamekandidaat van Energis Nederland genoemd. Cees Meeuwis, hoofd verkoop van Energis Nederland, wil geen namen noemen van bedrijven die interesse getoond hebben. De meeste belangstelling komt uit de hoek van financiële instellingen, de rest komt uit de telecomsector, stelt Meeuwis. Ook over de aparte verkoop van de Nederlandse activiteiten is hij niet duidelijk. "In januari is aangegeven dat in april de koper bekend zou zijn. Dat wordt nu waarschijnlijk mei."
 
Energis kocht in januari 2000 het Nederlandse Enertel van het in moeilijkheden verkerende Worldport. Enertel, net als Energis Engeland een telecominitiatief uit de nutswereld, had glasvezelringen door heel Nederland aangebracht. Via dit netwerk van ruim 1600 kilometer handelt het bedrijf nu het internetverkeer af van zeventig internetaanbieders. Deze hoofdactiviteit geeft voldoende bestaanszekerheid. "De vraag naar internetverkeer blijft bestaan", aldus Meeuwis. Deze bedrijven kunnen in het datacentrum van Aalsmeer terecht voor hosting-ruimte.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 19 april 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-19T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.