Opening bedrijvenloket voor ict op school

Bedrijven die willen samenwerken met scholen op het terrein van ict, kunnen vanaf deze week terecht bij het platform Onderwijs en Informatiesamenleving (O&I).

Het 'loket' moet een aanspreekpunt worden voor scholen en bedrijven die met informatietechnologie willen werken. De scholen beschikken al langere tijd over een aanspreekpunt: de stichting Kennisnet en de stichting ICT op School. Maar de bedrijven krijgen met O&I nu de beschikking over een vergelijkbaar platform. Het ministerie van OCenW heeft een subsidie van 900 duizend euro beschikbaar gesteld aan het project.
 
In Het Parool verklaarde Wim Dik, ex-topman KPN en voorzitter van O&I: "We doen dit omdat we het belangrijk vinden dat kinderen internet gebruiken, zoals ze een boek openslaan." Veel scholen weten volgens Dik nu niet waar ze terecht kunnen als ze nieuwe technologieën willen introduceren. Bedrijven weten op hun beurt niet welke scholen op zoek zijn naar ict-mogelijkheden.
 
Volgens Dik kan het O&I-project er mede toe bijdragen "dat er in Nederland voldoende mensen met een goede ict-achtergrond worden opgeleid. Ict moet een dagelijks onderdeel van ons handelen zijn".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het platform Onderwijs en Informatiesamenleving is te vinden op http://www.o-en-i.nl/

Kunnen jullie de website van dit platform vermelden

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.