Red Hat start Linux-training in Nederland

Linux-distributeur Red Hat begint met trainingen en certificatie in het Nederlands, conform het Rhce-programma (Red Hat Certified Engineer).

In de nieuwe Nederlandse vestiging in Zoetermeer zal uiteindelijk het volledige assortiment Red Hat-opleidingen, in het Nederlands en door lokale instructeurs, worden aangeboden. Het Amerikaanse bedrijf geeft in Europa al dergelijke opleidingen in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans.
 
Het Rhce-programma is volgens Red Hat een 'opleiding op hoog niveau', waarbij met name de praktijk wordt getest. Dit betekent dat de deelnemers een examen moeten afleggen over hun vaardigheden in het werken met Linux-systemen en netwerkbeheer. Dat gebeurt in een operationele computeromgeving. Sinds de start in januari 1999 hebben wereldwijd meer dan 8500 mensen het Rhce-examen gedaan, waarvan ruim vijfduizend hun diploma hebben behaald.
 
Het Linux-besturingssysteem vindt wereldwijd in steeds meer bedrijven ingang. In Nederland is een grote onderneming als Shell bezig zijn it-systemen te migreren naar Linux. Jasmine Huxtable-Wright, Emea training & business development manager van Red Hat: "Het feit dat Linux zijn intrede doet in grote ondernemingen betekent dat er meer vraag ontstaat naar goede en consistente opleidingen voor Linux-systeembeheer en voor toepassingen op basis van open broncode en de verdere ontwikkeling daarvan. We zijn dan ook blij dat we de bestaande Rhce-cursussen die door onze partners in Nederland worden gegeven, kunnen versterken met de opening van een nieuwe Red Hat-vestiging."
 
Red Hat geeft in Zoetermeer vooralsnog twee cursussen in het Nederlands: de opleiding tot 'Red Hat Certified Engineer' en een zogeheten vaardigheidscursus voor professionals voor wie Linux nieuw is of die overstappen van een ander besturingssysteem. In de toekomst wordt het Nederlandstalige pakket verder uitgebreid. Zo staan er beveiligingscursussen op stapel, maar ook cursussen voor ontwikkelaars van de kernel en devicedrivers en voor applicatie- en gui-programmeurs. Verder komt er een e-businesscursus en is men van plan workshops te organiseren voor het opdoen van praktische vaardigheden rond clustering en andere diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is natuurlijk RedHat te leren kennen, maar nuttiger is een algemene cursus die zich niet beperkt tot een fabrikant en die zich ook richt op Unix is het SAIR-traject.
Hoewel het een stuk moeilijker is bij SAIR 'Engineer' te worden genoemd dan bij Redhat is de 'Administrator'-titel gelijkwaardig.
Ik heb dit traject doorlopen; hier kunt u lezen hoe dat bevallen is.
http://newsgroups.linuxbroker.com/index.shtml?tab=com&newsgroup=comp.os.linux&articleno=3088&article=3069
De cursus is in het Nederlands, het materiaal in het Engels.

Voor het antwoord op dergelijke gedetailleerde vragen kunt u zich beter rechtstreeks tot Red Hat richten:
Red Hat Europe
10 Alan Turing Road
Surrey Research Park
Guildford
Surrey GU2 7YF
United Kingdom
Tel:
44-1483-300-169
Fax:
44-1483-574-944
http://www.europe.redhat.com/
Sales enquiries (Support, Training, Consulting...) for customers in Sweden, Norway, Denmark, Finland, Belgium Netherlands and Luxembourg:
Tel:
44 (0) 1483 734 950
Fax:
44 (0) 1483 734 929
email: europe@redhat.com
Zij kunnen u ongetwijfeld meer vertellen!

L.S.
Is het mogelijk om als men de cursus doorlopen heeft, er een betaalde baan aan over te houden. Indien Ja, zou u zo vriendelijk willen zijn om de kosten en tijden van zo'n cursus aan mij door te mailen. met vriendelijke groet. Jan Lansbergen

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-12T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.