Meer ontslagen door uitblijven herstel

De lijst met ontslagen medewerkers in de Nederlandse ict-sector groeit. Een greep uit saneringen van de afgelopen weken: CSC, Rabofacet, Wistron, Symantec, ICL, DMR Consulting, Priority Telecom en Landis, dat bijna kopje onder is. Nu het herstel van de markt uitblijft, wijzen signalen op een nieuwe ronde van reorganisaties voor de zomer.

Jos Roose, die voor het UWV Gak in Rotterdam faillissementen begeleidt, vertelt dat hij nog steeds veel vragen krijgt van medewerkers van in moeilijkheden verkerende automatiseerders. Een teken aan de wand vindt hij het recente faillissement van de Rotterdamse detacheerder Clarity IT Solutions. "Dat was al een doorstart van het eerder ter ziele gegane Viewpoint."
 
Na de faillissementsgolf onder internetbedrijven krijgen vooral detacheringbedrijven het steeds moeilijker. Zij weten zich geen raad met hun dure consultants en ontwikkelaars die massaal op de bank zitten. Grote spelers onder hen, zoals Ordina en Pinkroccade, kondigden reeds ontslagrondes aan. Hun collegabedrijven, zoals EDS en Inter Access, houden zich nog flink en melden, dat de negatieve gevolgen te overzien zijn. Computer Sciences Corporation uit Bunnik zet circa tien medewerkers op straat. Volgens hoofd personeelszaken Edwin Tukkers past dit besluit in een doorlopend proces en betreft het niet goed functionerende werknemers.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 19 april 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-19T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.