Ministerie van EZ ondersteunt technostarters

Het ministerie van Economische Zaken stelt 45 miljoen euro beschikbaar voor kennisinstellingen die technostarters huisvesting en speciale apparatuur bieden.

Tevens kunnen deze organisaties subsidie aanvragen voor hulp bij het opstellen van een ondernemingsplan en begeleiding en advies aan technostarters. De maximale bijdrage per project bedraagt vijf miljoen euro. Universiteiten, hogescholen en andere publieke onderzoeksinstellingen kunnen de komende drie maanden plannen indienen bij Senter, de uitvoeringsinstantie van EZ.
 
Eind maart maakte EZ bekend dat het vanuit het Fonds Economische Structuurversterking een bedrag van 805 miljoen euro beschikbaar stelt in het kader van de derde investeringsimpuls in de kennisinfrastructuur. In de voorgaande rondes ging het om bedragen van maximaal 113 miljoen (1994) en 211 miljoen (1998) euro. Organisaties kunnen financiering aanvragen voor projecten die vallen binnen de zes uitverkoren kennisthema's: systeeminnovatie, ict, kwalitatief hoogwaardig ruimtegebruik, duurzaamheid, microsysteem- en nanotechnologie, en gezondheids-, voedings-, gen en biotechnologische doorbraken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.