'Distributietak Landis alsnog naar Datatec'

De distributieactiviteiten van Landis gaan mogelijk alsnog over naar het Zuid-Afrikaanse Datatec.

Dit meldt Het Financieele Dagblad op basis van 'een goed geïnformeerde bron'. Interim manager Cees van Steijn van Landis bevestigt dat er een principeovereenkomst ligt, maar hij wil in het FD de naam van Datatec niet bevestigen.
 
De Business Partner distributieactiviteiten zijn goed voor 65 procent van Landis' totale omzet. De verkoop ervan, die eerder met dezelfde overnamekandidaat - Datatec - afketste, is van levensbelang voor het voortbestaan van Landis. De automatiseerder wil zich gaan concentreren op twee deelterreinen: Public Networks en Systeemintegratie. Maar het moet daarvoor eerst wel verlost worden van een schuld van 150 miljoen euro.
 
De gesprekken met de banken ketsten gisteren af, waardoor Landis nu in surcéance van betaling verkeerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Jammer genoeg dat alle professionals binnen Landis weer het onderspit moeten delfen, met hun instelling was niks mis maar indien je als management je mensen niet behandeld met waardering en respect wat mag je dan van hun nog verwachten? Het is prachtig om ergens aan te bouwen maar volgens mij niet alleen de bouw van aandelen en grote huizen met mensen die veel bla bla doen maar zich totaal niet realiseren wat er in het hoofd van hun personeel om gaat!

Zo zie je maar weer, de 'Gigant' in het opkopen van goede organisaties gaat ten onder aan de foute visie die door mis-management, hype driven en bla-bla figuren zijn ingegeven. Het is al jaren juist dat alleen de sterkste en slimste blijven bestaan in niche markten. Wederom bewijst Landis dat zij , net zoals in ICT opleidingen, niet slim en sterk genoeg zijn.
Mijn oprechte deelneming aan de medewerkers, aan jullie inzet en motivatie is jammer genoeg niet te hoor gegeven

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.