Uitbesteden te duur en onbetrouwbaar

Bedrijven vinden uitbesteding van antivirus-oplossingen te duur. Ook gebrek aan vertrouwen is een veelgenoemd bezwaar.

Toch verwachten aanbieders vooral kleinere bedrijven te kunnen overhalen tot uitbesteding van hun netwerkbeveiliging, omdat men beheer van beveiligingsoplossingen steeds meer als voornaamste kostenfactor onderkent.
 
Vanson Bourne onderzocht in opdracht van Network Associates uitbesteding van antivirus-beheer in Engeland. Antivirus-leed blijkt een veelvoorkomend verschijnsel in het Britse bedrijfsleven. Eén op de vijf van de in totaal honderd ondervraagde managers gaf aan dat het eigen netwerk minstens één keer per maand geïnfecteerd is door een virusaanval. Een overgrote meerderheid (82 procent) geeft aan dat men ooit met een besmetting te maken heeft gehad.
 
De ondervraagde managers voeren te hoge kosten (30 procent) als voornaamste bezwaar aan tegen het uitbesteden van een antivirus-oplossing. "Bedrijven zien de beheerkosten over het hoofd", zegt Patrick Aalbers, woordvoerder bij Network Associates.
 
Meer in Computable van 3 mei 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.