HP-top Nederland verdwijnt bij fusie

De huidig directeur Compaq-Nederland, Erik van der Meijden, krijgt dezelfde functie in de nieuwe Hewlett-Packard-onderneming.

Huidig HP-directeur Dick Westerveld, sinds 1979 in dienst bij het bedrijf, bezint zich op een andere leidinggevende positie binnen het fusiebedrijf. Nog niet bekend is of dat mogelijk op buitenlands niveau zal zijn.
Hoewel Hewlett-Packard de overnemende partij is, zijn in Nederland de verhoudingen juist omgekeerd en is Compaq groter dan HP.
 
De nieuwe directeur krijgt een dubbelfunctie als Nederlands hoofd van de Enterprise Systems-groep (ESG). Op Europees niveau vindt dezelfde overlap plaats; Kasper Rorsted, algemeen directeur Compaq Emea (Europa, Midden-Oosten en Azië), behoudt die positie én wordt ESG-hoofd voor die regio.
 
Van der Meijden valt als ESG-directeur Nederland onder Noordeuropees hoofd Walther Thygesen van Compaq, die weer rapporteert aan Rorsted. Het Noord-Europese gebied omvat Nederland, België, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland, waarbij alleen die laatste twee landen hun HP-directeuren behouden.
 
Meer in Computable van 3 mei 2002

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.