'Computercriminaliteit zwaar bestraffen'

De Europese Commissie wil dat ernstige computercriminaliteit in Europa bestraft wordt met vier jaar gevangenisstraf, ongeacht waar de dader woont.

Het ligt in de bedoeling dat de nieuwe maatregel, die nog door de verschillende lidstaten moet worden goedgekeurd, de bestaande Europese wetgeving op het gebied vanhacking, het verzenden van virussen en het uitvoeren van zogehetendenial of service-aanvallen vervangt.
 
"Het aantal internetgebruikers in Europa dat geconfronteerd wordt met virusaanvallen groeit snel. Ongeveer 12 procent heeft in ernstige of minder ernstige mate te maken gehad met problemen door computervirussen ", aldus Europees commissaris voor informatie en communicatie Erkki Liikanen in een toelichting.
 
De relatief zware straf van vier jaar cel geldt voor daders die via aanvallen op netwerken of het verzenden van virussen bewust (financiële) schade toebrengen aan particuliere gebruikers, bedrijven en organisaties of overheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.