Cap Gemini ziet omzet verder dalen

It-dienstverlener Cap Gemini Ernst & Young toont nog geen tekenen van herstel. In het eerste kwartaal daalde de omzet tot 1,87 miljard euro.

Dat is 15,3 procent minder dan in het eerste kwartaal van 2001 en 6,5 procent minder dan in het voorgaande, vierde kwartaal. Het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor heeft in Parijs, zegt te lijden onder aanhoudende druk op de prijzen en op de inzetbaarheid van het personeel. In het eerste kwartaal werd namelijk wel voor een totaalbedrag van 3,6 miljard euro aan nieuwe contracten getekend.
 
Om de omzet in de toekomst te stabiliseren, wil CGEY meer inspanningen gaan richten op 'outsourcing'. Daarmee kiest de firma voor dezelfde tactiek als IBM en EDS, die ook in deze tegenvallende tijden vrij gezonde marges weten te behouden. Als het aan Cap ligt, haalt het in 2004 zo'n 30 procent van zijn omzet uit outsourcing.
 
Vooralsnog verwacht CGEY niet dat het economische tij zeer snel keert, in ieder geval niet voor de tweede helft van dit jaar. Daarom voorspelt het over het tweede kwartaal ongeveer dezelfde cijfers als die nu zijn gepresenteerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-26T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.