Even geen nieuw ontslag Ericsson Nederland

Bij de Nederlandse vestiging van Ericsson verwacht men voorlopig geen nieuwe ontslagen, al wil het bedrijf wereldwijd twintigduizend banen schrappen.

Vice-president H. Krusel van de Ericsson-vestiging in het Brabantse Rijen denkt dat er in zijn bedrijf in januari al voldoende 'vet' is weggesneden. "Dankzij harde maatregelen die we begin dit jaar al hebben genomen, verwachten we op korte termijn geen extra ontslagen", zegt hij in hetBrabants Dagblad. Daarmee doelt Krusel op de 170 ontslagen in januari. Toen verloren in Rijen 135 R&D-medewerkers en 35 werknemers van de divisie Installatie hun baan.
 
Vorige week maakte Ericsson bekend wereldwijd twintigduizend banen te willen schrappen, verdeeld over dit en het volgende jaar. Vorig jaar sneed de Zweedse telecomproducent al een kwart van zijn personeelsbestand weg. Er werken nu nog 82.000 mensen bij de onderneming.
 
Krusel durft niet te zeggen dat de vestiging in Rijen langdurig gevrijwaard blijft van nieuwe ontslagen. "We zullen elk kwartaal nauwgezet kijken hoe de situatie zich ontwikkelt. Maar dit kwartaal blijven we van verdere acties verschoond."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-29T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.