'Informatiesamenleving' kost drie miljard

Het nieuwe kabinet moet een 'Nationaal Beleid Informatiesamenleving' formuleren en daarvoor verantwoordelijkheid dragen.

Dit beleid moet de band tussen overheid en samenleving versterken, bestaand beleid integreren en de regie regelen. Een coördinerend minister wordt politiek verantwoordelijk voor de uitvoering en speelt een sturende en controlerende rol.
 
Aldus enkele elementen uit een concepttekst ter voorbereiding op een document voor de kabinetsformateur. Het stuk bevat plannen met een totale financiële omvang van 2,8 miljard euro.
 
Alle ministers moeten nadrukkelijk hun bijdrage leveren aan de Nederlandse informatiesamenleving. Deze moet binnen Europa tot de top gaan behoren. Op hun departementen moeten de bewindsliedens systematisch nagaan waar en hoe ict kan helpen en daarvoor actieplannen opstellen. Binnen de ministerraad komt, onder leiding van de premier, een 'onderraad' voor de informatiesamenleving. De coördinerend minister moet partijen rond de tafel brengen en samenwerking eenvoudiger maken.
 
Meer in Computable van 3 mei 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.