Ben en Dutchtone werken samen aan Umts

Ben en Dutchtone hebben een joint venture opgericht om samen het 'niet-intelligente deel' van het Umts-netwerk te bouwen.

Staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat zal op 7 mei de naam van de nieuwe onderneming onthullen. De twee mobiele telecomproviders betaalden twee jaar geleden samen met hun branchegenoten KPN, Libertel (tegenwoordig Vodafone) en Telfort ruim 5,9 miljard gulden voor vijf Umts-frequenties.
 
Dutchtone betaalde in juli 2000 zo'n 960 miljoen gulden voor een 'kavel' en Ben ruim 870 miljoen gulden. De grootste kavels gingen naar KPN en Vodafone, die elk zo'n 1,5 miljard gulden op tafel mochten leggen. Overigens werden die bedragen destijds beschouwd als een 'schijntje'. Bij de veilingen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland ging het om tientallen miljarden. Kort na de Europese Umts-veilingen stortte de telecommarkt in elkaar.
 
Omdat die malaise nog steeds niet voorbij is, zoeken verschillende telecomaanbieders steun bij elkaar voor de aanleg van de Umts-netwerken. Die moeten in alle Europese landen namelijk vóór een bepaalde datum worden aangelegd, anders vervalt de licentie. Overigens gaan in een groeiend aantal landen steeds meer stemmen op om die deadline uit te stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

NIet intelligente deel?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-03T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.