Asml krijgt miljoenenorder uit Azië

Asml uit Veldhoven heeft een order van ruim 200 miljoen euro gekregen voor de levering van meerdere 200 mm- en 300 mm-systemen.

De order is afkomstig van een chipfabrikant in Azië. Dit heeft Asml, fabrikant van apparatuur voor de productie van halfgeleiders, vandaag bekendgemaakt. Levering van de machines zal nog dit jaar plaatsvinden.
 
Bestuursvoorzitter D. Dunn van Asml herhaalde vanmorgen nog eens de enkele weken geleden uitgesproken verwachting dat er sprake lijkt van een voorzichtig herstel: "We zien daarvan de eerste tekenen in de halfgeleidersector. Verschillende ontwikkelingen in de markt duiden erop dat er mogelijk een langzaam en geleidelijk herstel aan zit te komen."
 
Dunns verwachtingen worden bevestigd door cijfers van de SIA (Semiconductor Industry Association). Die meldde vorige week dat de verkoop van chips in maart 7,2 procent hoger lag dan een maand eerder. Vooral de verkoop van geheugenchips zat in de lift. De sterke stijging is volgens de SIA met name te danken aan de fors gegroeide vraag naar geheugenchips, die door die grote vraag bovendien flink in prijs stegen. De vraag naar en prijs van andere chips bleef stabiel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-06T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.