Philips en Pace samen in contentdistributie

Philips' halfgeleiderdivisie gaat samenwerken met de Engelse leverancier van digitale tv-technologie Pace Micro Technology.

De beide partners willen nieuwe oplossingen ontwikkelen voor kosteneffectieve draadloze contentdistributie in de huiskamer. Daarbij gaat het onder meer om de distributie van meerdere videostreams tegelijkertijd met gebruikmaking van de 802.11b draadloze standaard. Daarnaast gaan Pace en Philips zich ook bezig houden met het toepassen van diverse andereconnectivity-technologieën.
 
De markt voor technologieën gebaseerd op de 802.11b draadloze lan-standaard wordt geschat op 2,4 miljard dollar in 2006.
 
Pace brengt binnen de samenwerking zijn Pace Home Media Center (Pmhc) in. Pmhc maakt gebruik van een digitale 'huiskamer'-gateway als portaal voor interactieve communicatie en contentdistributie. Philips levert op zijn beurt zijn kennis op het gebied van digitale video, beveiliging en identificatie, met zijn op Nexperia gebaseerde Home Entertainment Engine (Hee), die onder meer is ontworpen voor opzetkastjes en digitale consumentensystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.