Ict-organisaties komen met eigen wensen

Nederland-ICT, Nlip en Vecai hebben een scherper ict-standpunt dan Tom Kok en Isoc. Ze vinden elkaar wel in de noodzaak van gecoördineerd kabinetsbeleid voor ict.

Veiligheid en betrouwbaarheid in de Digitale Delta moet hoog op de agenda van een nieuw kabinet staan. Een integrale aanpak is vereist. Verder moet de markt voor telecominfrastructuren gestimuleerd worden door snelle invoering van Europese wetgeving. Ict in het onderwijs vergt extra stimulering en oplossing van knelpunten rond educatieve software en docentenopleidingen. Dat schrijven Nederland-ICT, Nlip (internetaanbieders) en Vecai (kabelbedrijven) in een 'Open brief aan het nieuwe kabinet'.
 
Hun grootste bezwaar tegen de tekst van oud D66-voorzitter Kok is het in hun ogen oppervlakkige karakter en de gebrekkige onderbouwing. Waar veel partijen zich in een tekst moeten kunnen vinden, wordt het snel vaag en meerduidig, stelt Vecai-directeur Rob van Esch. Daarbij noemt het stuk bedragen zonder dat die zijn gebaseerd op een plan.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 10 mei 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.