Sterke toename e-commerce-applicaties

De West-Europese markt voor e-commerce-applicaties zal tot 2006 met gemiddeld 28 procent toenemen naar 4,7 miljard dollar.

Deze optimistische voorspelling van it-researchbureau IDC volgt op een moeizaam 2001/2002, toen het e-commerce groeicijfer niet boven de 11,5 procent kwam. Daarvoor, in de jaren 1999 en 2000, was er sprake van een explosieve groei.
 
Maar ondanks het zware jaar waarmee de e-commerce-applicatiemarkt werd geconfronteerd, mag er gerekend worden op een snel herstel. "E-commerce-applicaties kregen een flinke tik in 2001 en dat zal nog enige tijd voortduren in 2002", aldus research manager Bill Clough van IDC. "Maar op vrij korte termijn zal de druk om te gaan investeren in integratie en de supply chains toenemen, en dit leidt tot een toenemende groeimarkt voor e-commerce-applicaties."
 
Tot dusverre lag bij e-commerce-applicaties het accent op procurement, goed voor de helft van de totale markt. Gaandeweg zal er volgens IDC echter een verschuiving plaatsvinden naar order management applicaties en, in mindere mate, eservice.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik denk ook dat we met e-commerce meer de richting op moeten kijken van business to business toepassingen als supply chain management. Als daar vooruitgang wordt geboekt met betrekking tot het verbeteren van logistieke processen en dienstverlening zal het misschien wel tijd zijn om e-commerce op bredere schaal toe te passen omdat de consumentenmarkt hier nog niet klaar voor lijkt te zijn, hoewel er wel een aantal sucessen te zien zijn.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.