Asp-markt groeit tot 6,5 miljard dollar

Volgens onderzoeksbureau IDC groeit de West-Europese markt voor application service providers (asp) in 2006 tot 6,5 miljard dollar. Komend van 258 miljoen in 2001.

Hoewel de aanvankelijke optimistische geluiden rond asp verstomd lijken, benadrukt IDC-analist Lars Schwaner dat de markt nog steeds een flinke groei staat te wachten. Hij noemt een aantal argumenten dat zijn verwachtingen moeten staven. Belangrijkste daarvan is dat ondernemingen in deze periode van economische teruggang tal van processen willen uitbesteden. Tevens is de marktstructuur veranderd. Softwareleveranciers en dienstverleners brengen met man en macht het asp-model aan de man.
 
"Kostenefficiency en flexibele uitbesteding zijn erg in trek", zegt Schwaner. "Daarbij gaat het niet uitsluitend om de traditionele vormen van uitbesteding, maar nieuwe vormen waarbij gebruik wordt gemaakt van een gedeelde infrastructuur en afrekensystemen per gebruiker." Hij wijst er wel op dat asp's goed de marktontwikkelingen in de gaten moeten houden en hun dienstverlening moeten aanpassen aan de nieuwste wensen van het bedrijfsleven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-14T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.