Betere internetuitwisseling in Nederland

Door een overeenkomst tussen Interxion en Internet Exchange NL-ix gaat het internetverkeer in Nederland vlotter lopen. Isp's kunnen flink besparen op hun netwerkverkeer.

"Deze overeenkomst met Interxion (spreek uit: interaction) maakt het voor honderden kleine hosting providers en mediabedrijven mogelijk te peeren via de NL-ix en daarmee tot 50 procent te besparen op de kosten van hun internetverkeer", aldus Jan Hoogenboom, initiatiefnemer van NL-ix en voormalig voorzitter van het bestuur van AMS-IX.
 
Open Peering is een onafhankelijk initiatief dat diverse Nederlandse Internet Exchanges, te weten AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), NL-ix (Nederlandse Internet Enchange) en GN-IX (Groningen Internet Exchange) onderling koppelt, en haar deelnemers via een Open Mlpa (Multilaterale Peering Agreement) gratis de mogelijkheid biedt onderling internetverkeer uit te wisselen op en tussen deze uitwisselingsknooppunten.
 
De NL-ix is een onafhankelijke internet exchange, geïnitieerd door Open Peering, en fungeert vooral als primair knooppunt voor internetverkeer tussen vooral kleine en middelgrote ondernemingen, zoals webhosting-bedrijven en isp's. Tegelijk vormt de NL-ix een back-up voor grotere isp's die al bij bestaande internet exchanges zijn aangesloten. De NL-ix is operationeel op Interxion, Sara en Nikhef. Op elke locatie staat een Ethernet-switch waarmee gebruikers aan elkaar zijn te koppelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-16T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.