OM laat zaak tegen World Online vallen

Het Openbaar Ministerie ziet vanwege gebrek aan bewijs af van verdere vervolging van instellingen of personen die betrokken waren bij de beursgang van WoL.

De Economische Controledienst (ECD) heeft zich in het onderzoek naar de beursgang van World Online met name gericht op de juistheid en volledigheid van het prospectus en het eventuele gebruik van voorkennis. Volgens de ECD is echter niet gebleken dat het prospectus afweek van de destijds geldende regels. "Er zijn onvoldoende aanwijzingen aangetroffen om te spreken van enig strafbaar feit", aldus het Openbaar Ministerie.
 
De ECD heeft volgens eigen zeggen ook geen directe bewijzen aangetroffen die wijzen op misleiding van derden via het prospectus. Bovendien is niet gebleken dat er is gehandeld met voorkennis.
 
Hoewel de uitspraak van het OM als een overwinning kan worden beschouwd voor World Online, is de zaak nog niet ten einde. De advocaten Spong en Hammerstein zijn namens een groot aantal beleggers in beroep gegaan tegen de uitspraak. Bovendien loopt er nog een zaak tegen ABN Amro, een van de begeleidende partijen bij de beursgang van WOL.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.