Bedrijven geïntroduceerd bij investeerders

De Dutch Tech Tour presenteert een selecte groep (22) kansrijke Nederlandse technologiebedrijven aan zestig investeerders uit de VS, Azië en Europa.

Doel van het evenement - gisteren en vandaag in Amsterdam - is de 'high potentials' te helpen bij hun internationale groeiplannen. Dit kan ondersteuning zijn in de vorm van financiering, maar ook in de vorm van advies, kennisoverdracht, partnerships of technologietransfers. De 22 bedrijven zijn in meerdere rondes door een selectiecomité geselecteerd uit ruim 230 aanmeldingen.
 
Het is voor het eerst dat Nederland wordt bezocht door de European Tech Tour, maar Roland Slot, president van de Dutch Tech Tour, verwacht dat een volgend bezoek niet zo lang op zich zal laten wachten. De 22 geselecteerde bedrijven zijn afkomstig uit verschillende marktsegmenten. Slot: "De criteria voor de selectie hielden rekening met de ontwikkelingsfase van het bedrijf, de internationale potentie, het karakter van de oplossing en de specifieke marktsegmenten."
 
De volgende bedrijven zijn uiteindelijk geselecteerd als de Nederlandse technologiebedrijven met de grootste groeipotentie: Adnovate (geïntegreerde oplossing voor het maken en plaatsen van advertenties), Alsi (laser-wafelsnijtechnologie), Augeo Software (applicaties voor de automatisering van bedrijfskritische processen), Consul Risk Management (multi-platform it-beveiligingssoftware), Cordys & Triffit (it-platform voor real-time integratie bedrijfsprocessen), Covast (koppeling internet en virtual area networks), DMD Secure (beveiliging digitale content), First Result (database-softwareapplicaties), Fredhopper (online verkoopoplossingen), Mapper Lithography (lithografietechnologie), mBalance (o.a. message-routing in draadloze netwerken), NetEconomy ('real-time enterprise risk monitoring'), OTB Group ('vacuum deposition tool'), Papyron (ultradunne, papierachtige displays), ThreeFive Photonics (optisch-electronische chips), Thunderstore (content-security en encryptie-oplossingen), Tridion (webcontent-managementsoftware), Trustworks Systems (beveiligingsoplossingen), UMX Technologies (optimalisatie mainframe-omgevingen), VoCognition (informatiesystemen gebaseerd op spraakherkenningstechnologie), WCC (data-matches) en Zylab Technologies (documentbeheer).
 
The European Tech Tour Association is in 1998 opgericht in Genève als een onafhankelijke non-profitorganisatie. Ze wil bedrijven die de potentie hebben om uit te groeien tot een 'internationale speler', introduceren bij internationale investeerders en mogelijke partners om deze groei te helpen realiseren. Elk jaar worden circa drie tours georganiseerd in verschillende Europese landen, afhankelijk van de interesse bij de deelnemers. Eerdere tours vonden plaats in Frankrijk, Finland, Ierland, Spanje, Zwitserland, Schotland, Zweden en Duitsland. Na Nederland volgen later dit jaar nog Noorwegen en Italië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-24T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.