Raad van commissarissen KPNQwest treedt af

De Raad van Commissarissen van KPNQwest, die bestond uit twee mensen van Qwest, één van KPN en twee onafhankelijke leden, treedt met onmiddellijke ingang af.

Het telecombedrijf heeft bovendien uitstel van betaling aangevraagd, maar blijft naar eigen zeggen in onderhandeling met 'strategische' investeerders en praat met banken en adviseurs over de financiële mogelijkheden. KPNQwest herhaalde overigens dat de aandelen en obligaties van het bedrijf mogelijk geen enkele onderliggende waarde hebben.
 
Euronext Amsterdam liet gisteren weten KPNQwest op het strafbankje te hebben gezet, nadat bekend werd dat het bedrijf uitstel van betaling heeft aangevraagd. "De directie van Euronext Amsterdam heeft besloten om KPNQwest met ingang van morgen een noteringsmaatregel op te leggen", aldus de beurs in een perscommuniqué dat werd verspeid. Vandaag is het aandeel KPNQwest 65,5 procent lager van start gegaan, op een koers van twintig eurocent.
 
Op 15 mei van dit jaar maakte KPNQwest al bekend dat de financiële positie van het bedrijf sinds de omzet- en winstwaarschuwing van 24 april verder verslechterd was. Daarbij gaf het aan niet meer aan alle verplichtingen in 2002 te kunnen voldoen. Volgens KPNQwest vinden de banken dat de tijdige verkoop van een aantal bezittingen een vereiste is voor een 'standstill-agreement'. Het bedrijf zegt echter nog niet in staat te zijn geweest deze verkoop af te ronden. De groep van banken houdt een substantieel deel van de bezittingen van KPNQwest als onderpand, inclusief het merendeel van de resterende cash.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-24T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.