HP Nederland rekent op 10 % omzetverlies

Hewlett-Packard Nederland rekent vanwege de integratie van Compaq op een 10 procent lagere omzet.

Dit meldde de kersverse algemeen directeur Erik van der Meijden - voorheen directeur Compaq Nederland - tijdens de presentatie van het nieuwe HP. Volgens Van der Meijden denkt HP/Compaq door rationalisatie in het productenaabod, de organisatie en de kantoren het omzetverlies te kunnen beperken.
 
Op dit moment werken er bij de combinatie HP/Compaq in Nederland circa drieduizend medewerkers. Dat aantal zal de komende periode lager worden als gevolg van de geplande reorganisatie. Maar met hoeveel mensen het nieuwe HP in Nederland wordt ingekrompen, wil Van der Meijden nog niet zeggen. Wel is al duidelijk dat er wereldwijd vijftienduizend van de 150 duizend banen bij HP/Compaq zullen worden geschrapt.
 
Van der Meijden's eerste taak wordt het terugdringen van de bedrijfskosten met, zo luidt de doelstelling, 20 procent. Daarvoor vindt onder meer een stroomlijning plaats in de distributiecentra, (hoofd)kantoren en productiecentra. Bovendien worden de marketinguitgaven teruggeschroefd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.