UT scoort hoog in Europese ict-projecten

De Universiteit Twente (UT) scoort goed in Europese ict-projecten. Na Philips verkrijgt de UT als Nederlandse organisatie de meeste Europese subsidies.

De subsidies worden verstrekt in het kader van het thema Information Society Technologies (IST) van het Vijfde Kaderprogramma, een verzamelnaam voor internationale subsidies voor onderzoek, technologische ontwikkeling en samenwerking in Europa.
 
De Universiteit Twente wist de afgelopen vier jaar een groot aantal onderzoeksprojecten gehonoreerd te krijgen door de Europese Unie. Daarbij gaat het om projecten als mobiele communicatie in de gezondheidszorg, sensoren die draadloos samenwerken en een geavanceerde 'gereedschapskist' op nanoschaal.
 
De UT blijft met zijn prestaties in het kader van het Vijfde Kaderprogramma voorliggen op de TU Delft en TU Eindhoven. De technische universiteit hoopt zijn sterke onderzoekspositie in het Zesde Kaderprogramma, dat naar verwachting in het laatste kwartaal van dit jaar van start gaat, verder uit te kunnen bouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.