AT&T wil delen van KPNQwest overnemen

AT&T overweegt onderdelen over te nemen van het in surséance verkerende netwerkbedrijf KPNQwest.

Persbureau Reuters meldt uit betrouwbare bronnen te hebben vernomen dat het Amerikaanse telefoniebedrijf 200 miljoen dollar zou willen bieden op onderdelen van KPNQwest. Om aan zijn meest urgente financiële verplichtingen te voldoen, onderhandelt KPNQwest over de verkoop van enkele niet-essentiële bedrijfsonderdelen. Als die transactie vandaag wordt afgerond, is voor de korte termijn het voortbestaan van het bedrijf verzekerd.
 
Daarnaast is het in moeilijkheden verkerende netwerkbedrijf momenteel met een aantal partijen in gesprek over de verkoop van een 'substantieel deel' van het bedrijf. De woordvoerder van KPNQwest wilde dat 'substantieel deel' gisteren niet nader specificeren en wilde evenmin kwijt met hoeveel partijen KPNQwest in gesprek is. Het bedrijf noemde het gisteren nog 'niet waarschijnlijk' dat de verkoop van het grootste deel van de onderneming binnen drie tot vijf weken definitief afgerond zal worden.
 
De accountmanagers van KPNQwest zijn momenteel in gesprek met alle klanten. Het bedrijf adviseert klanten om noodplannen te maken met andere providers, voor het geval het Eurorings-netwerk van KPNQwest wegvalt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-31T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.